Mainos
Mainos

Suomi ympäristövertailun kärjessä

Myös naapurimaat Norja ja Ruotsi menestyivät hyvin Maailman talousfoorumin vertailussa. Pohjois-Korea ja Irak puolestaan löytyvät listan häntäpäästä.

Suomi on saanut ensimmäisen sijan ympäristön kestävyysindeksivertailussa. Siinä maat on laitettu järjestykseen mm. ympäristön saastuneisuuden, ympäristöjohtamisen ja globaalien ympäristöongelmien hoitoon osallistumisen perusteella, kertoivat Maailman talousfoorumin virkailijat Davosissa.

Talousfoorumi teki vertailun yhdessä yhdysvaltalaisten Yalen ja Columbian yliopistojen kanssa. Norja ylsi vertailun kakkoseksi, ja sitä seuraavat Uruguay, Ruotsi ja Islanti. Viimeisinä 146 maan listalla ovat Pohjois-Korea, Irak, Taiwan, Turkmenistan ja Uzbekistan.

Raportissa huomautetaan, että kilpailukyvyn ei tarvitse kärsiä ympäristönsuojelusta. Suomi ja Yhdysvallat vastaavat kilpailukyvyltään toisiaan, mutta Yhdysvallat sijoittui vertailussa vasta sijalle 45.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme