Mainos
Mainos

Video: SuomiAreena goes Eduskunta – kansanedustajat kysyvät, nuoret opiskelijat vastaavat

SuomiAreena goes Eduskunta -tilaisuus järjestetään otsikolla Tuhatta ja sataa tulevaisuuteen Suomi keskiviikkona 15.2. kello 16 alkaen. Tilaisuudessa pohditaan Suomen ja suomalaisten menestystä.

Tilaisuudessa Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen  ja tietokirjailija Maaretta Tukiainen kertovat menestyksestä, mistä se tulee ja millaista rohkeutta menestykseen vaaditaan.

Keskustelussa siitä, mitä jokainen voi tehdä, jotta Suomi pärjää ja menestyy, on mukana eduskunnan nuorimpia kansanedustajia Petri Honkonen (kesk.), Ozan Yanar (vihr.) ja Hanna Sarkkinen (vas). Kansanedustajat ovat etukäteen lähettäneet lukio- ja ammattikouluikäisille nuorille kysymyksiä, joihin nuoret vastaavat Kallion lukion opiskelijoiden koostamalla videolla. Tilaisuudessa keskustelevat lisäksi Kallion lukion tuoreet ylioppilaat Verna Virkkunen ja Tommi Kokkonen.

Toimittajaopiskelijat Haaga-Helia-ammattikorkeakoulusta valitsivat tilaisuudessaan keskusten teemaksi populismin. He haluavat selvittää tilaisuudessa.yhdessä kansanedustajien Saara-Sofia Sirénin (kok.) ja Ilmari Nurmisen (sd.) kanssa, miten populismille voi pärjätä.

SuomiAreena goes Eduskunta on osa SuomiAreena-tapahtumaperhettä. Tänä vuonna SuomiAreena järjestetään Porissa 10.–14.7. Päätapahtumassa juhlistetaan satavuotiasta Suomea. SuomiAreenan järjestävät yhteistyössä MTV ja Porin kaupunki.

Juttua korjattu lukiolaisille esitettyjen kysymysten osalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme