Mainos
Mainos

SuomiAreenalla elämäkertojen kirjoittajia

Tietokirjallisuuteen keskittyvä TIETOKIRJA.FI-tapahtuma tuo SuomiAreenalle Poriin 17.-20.7. neljä keskustelua elämäkerroista ja henkilökuvista. Haastateltavina ovat Risto Uimonen, Jyrki Koulumies, Eveliina Talvitie ja Panu Rajala. Haastattelija on Jukka-Pekka Pietiäinen. Paikkana on Areenalava Eetunaukiolla.

Tiistaina 17.7. klo 12.15-12.45 haastateltavana on Risto Uimonen, joka on kirjoittanut useita henkilökuvia mm. Esko Ahosta ja Iiro Viinasesta. Tekeillä hänellä on kirjat Per-Erik Lundhista ja Sauli Niinistöstä.

Keskiviikkona 18.7. klo 12.00-12.30 lavalla on Jyrki Koulumies. Hän on kirjoittanut teoksen Moskova, minä ja Mullova. Huhtikuussa häneltä ilmestyy teos Kohtalona Kostamus, joka on idänkaupan veteraanin Risto Kangas-Ikkalan muistelmat.

Torstaina 19.7. klo 12.00-12.30 haastateltavana on Eveliina Talvitie, joka on kirjoittanut henkilökuvat Ilkka Kanervasta ja Matti Vanhasesta. Tekeillä on kirja naispoliitikoista.

Perjantaina 20.7. klo 12.00-12.30 Panu Rajala kertoo mm. kirjoittamistaan Mika Waltarin ja Juhani Ahon elämäkerroista sekä omaan elämäänsä liittyvistä henkilökuvista. Syksyllä 2012 häneltä ilmestyy kirja Veikko Huovisesta.

Haastattelija Jukka-Pekka Pietiäinen on Helsingin yliopiston Suomen historian dosentti ja Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja. Hän on kirjoittanut toistakymmentä kirjaa Suomen historian eri aloilta, muun muassa ajan työmarkkinapolitiikkaa kuvaavia teoksia.

SuomiAreenan pääjärjestäjät ovat MTV3 Uutiset ja Porin kaupunki. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme