Mainos
Mainos

SuomiAreenassa puhunut Ban Ki-moon korosti naisten asemaa - katso kuvat

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon puhui päivällä MTV3:n järjestämässä SuomiAreena-tapahtumassa. Tasavallan presidentin Tarja Halosen kutsuma Ban saapui Porin lentokentälle puolustusvoimien lentokoneella kello 11.

Pääsihteeri kiitteli heti vierailunsa aluksi Suomen panosta YK:ssa. Banin mukaan Suomi on YK:n vahva tukija ja kumppani.

Banilla runsaasti yleisöä

Halonen ja Ban osallistuivat We have a Dream called Global Sustainability -keskustelutapahtumaan SuomiAreenassa. Keskustelua johti Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila.

Keskustelu käynnistyi Halosen ja Banin puheenvuoroilla, joissa he painottivat kestävän kehityksen merkitystä.

- Kyse on globaaleista haasteista, joihin on puututtava ja tartuttava yhdessä. Ongelmia ei voida jättää vain yksittäisen maan ratkottavaksi, Ban sanoi.

Myös Halonen painotti haasteiden suuruutta.

- Muun muassa puhdas juomavesi ja ruoan saanti ovat ongelmia. Onneksi kaikkia ongelmia ei tarvitse ratkaista heti, mutta asioita on kehitettävä koko ajan määrätietoisesti, Halonen totesi.

"Naisten avulla voidaan ratkaista useita ongelmia"

Ban nosti keskusteluun myös naisten aseman. Banin mukaan naisten asemaa vahvistamalla pystyttäisiin ratkaisemaan useita maailman ongelmia.

- Kestävä kehitys ja siihen kytkytyvät ongelmat saadaan ratkottua tehokkaammin, jos naiset saadaan mukaan ongelmien ratkaisuun. Naisissa on potentiaalia. Naiset ovat puolet maailman väestöstä. Naisten kuolleisuus esimerkiksi synnytysten yhteydessä on liian korkea, Ban sanoi.

Keskustelutilaisuus keräsi runsaasti yleisöä Porin promenadikeskukseen. Yleisön joukossa istuivat muun muassa Martti Ahtisaari, Erkki Tuomioja, Antti Kaikkonen, Jorma Uotinen, Helena Lindgren ja Nasima Razmyar.

Myös promenadikeskuksen ulkopuolelle kerääntyi ihmisiä sankoin joukoin seuraamaan tapahtumaa.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 15.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme