Mainos
Mainos

Suomussalmen metsäpalo hallussa

Metsäpalo on polttanut liki kymmenen hehtaaria nuorta metsää. Sammutustöitä on vaikeuttanut veden puute.

Metsäpalo tuhosi noin yhdeksän hehtaaria nuorta metsää Suomussalmella Kainuussa myöhään keskiviikkona. Metsäpalon pelättiin yltyvän aamulla, mutta tuuli ei yltynyt ja tilanne saatiin hallintaan aamuyön aikana.

Kainuun pelastuslaitoksen Ylä-Kainuun päällystöpäivystäjä Juha Nuorala kertoi aamulla palopaikalta, että pieniä pesäkkeitä kyti yhä siellä täällä. Jälkisammutusta ja -vartiointia paikalla jatketaan aamupäivään saakka.

Maastopalo syttyi ilmeisesti salamaniskusta. Palopaikka sijaitsee noin 15 kilometriä Juntusrannasta etelään. Palopaikkaa ympäröi mänty- ja kuusimetsä, sekä yhdeltä suunnalta suo. Kangasmaasto on nyt kuivaa, ja palaa helposti.

Nuoralan mukaan sammutustöitä vaikeutti pahasti se, että palopaikan lähellä ei ole vettä. Lisäksi lähimmälle tielle on paikalta matkaa noin puoli kilometriä.

-Paikalle on vietiin kalustoa kävelemällä ja mönkijöillä. Myös pelastushelikopteri Sepe on hälytettiin paikalle kastelemaan paloaluetta.

Paikalla oli useiden kuntien paloyksiköitä ja yhteensä noin 20 palomiestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme