Mainos
Mainos

Suonenjoen mansikkakausi alkamassa

Harson alla kasvaneet marjat tulevat myyntiin tällä viikolla, ja avomaan mansikkaa on myynnissä runsaammin heinäkuun ensimmäisen viikon jälkeen.

Helteet ovat kypsyttäneet mansikkaa Suonenjoen seudulla. Ensimmäiset harson alla kasvaneet marjat tulevat myyntiin tällä viikolla.

- Helle vauhdittaa kypsymistä, mutta pääsato saadaan normaaliin tapaan heinäkuun puolella, kertoi Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen.

Avomaan mansikkaa saataneen runsaammin heinäkuun ensimmäisen viikon jälkeen. Voutilaisen mukaan sato-odotukset ovat tässä vaiheessa kohtalaiset.

- Ei olisi pahitteeksi, jos sää viilenisi. Helle tosin nopeuttaa kasvua, mutta samalla uhkaa kuivuus. Luonnolliset sateet ovat parempia kuin kastelu.

Ensimmäisten mansikoiden hintaa Voutilainen ei halua ennakoida.

- Se on päivän hinta.

Suonenjoen seutu on edelleen Suomen suurin mansikanviljelykeskittymä. Marjaa viljellään siellä 550 hehtaarin alueella, ja kesän sato on 1,5-2 miljoonaa kiloa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme