Mainos
Mainos

Niinistö: Venäjä-suhteista keskusteltiin Aben kanssa jo reilu vuosi sitten

Sauli Niinistö piti lehdistötilaisuuden Shinzo Aben vierailun jälkeen.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi keskustelleensa Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa Venäjä-suhteista jo vierailullaan Tokiossa.

Abe oli tuolloin menossa tapaamaan Vladimir Putinia ja pohti tuolloin mihin suuntaan maiden välisiä suhteita tulisi kehittää.

Venäjä-suhteet nousivat esiin Japanin pääministeri Aben ja presidentti Niinistön välisissä keskusteluissa myös tänään Helsingissä.

– Keskustelimme siitä miten yhteyttä pidetään ja tämän tyyppisiä asioita, joita ihan avoimesti voimme puhua Putininkin kanssa, Niinistö sanoo.

Putin saapuu Suomen-vierailulle heinäkuun lopussa. Niinistö aikoo keskustella Putinin kanssa kansainvälisestä yhteistyöstä sekä ympäristöön liittyvistä projekteista. Myös Venäjän tämänhetkinen näkemys maailman geopoliittisesta tilanteesta kiinnostaa Niinistöä.

Abe antoi tilannekatsauksen G20-kokouksesta

Niinistö kertoo saaneensa Abelta myös tilannekatsauksen viime viikon G20-maiden kokouksesta.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat ensi kertaa Hampurissa pidetyssä kokouksessa.

Niinistö ei kertonut Aben kanssa käymänsä keskustelun sisältöä, mutta totesi, että pääministerillä oli selkeä näkemys Hampurin-kokouksen etenemisestä. Trumpin ja Putinin keskustelut jatkuivat pitkään ja ilmeisesti useita kertoja.

Niinistö arvioi, että pitkät keskustelut Yhdysvaltojen ja Venäjän johtajien välillä antaisivat osviittaa halusta parantaa maiden suhteita.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme