Mainos
Mainos

Suoran rahankäsittelijät uhkaavat lakolla

STTK:lainen ammattiliitto Suora perää ylityökiellolla ja lakonuhalla sopimusoikeuksia kahdessa rahankuljetus- ja laskenta-alan yrityksessä, Falck Cash Servicessä ja Securitas Arvokuljetuksessa.

Suoran jäsenyhdistys Suomen arvokäsittelyn ammattilaiset SAA on julistanut ensi maanantaista alkaen ylityökiellon yritysten Vantaan ja Kouvolan toimipisteisiin. Myöskään hälytystöitä ei tehdä.

Lisäksi Suora kertoo jättäneensä valtakunnansovittelijan toimistoon lakkovaroituksen. Lakko alkaa 1. joulukuuta, ellei asiassa päästä Suoraa tyydyttävään ratkaisuun. Myös muut Suoran rahoitus- ja palvelualojen yhdistykset ovat valmiita tukemaan lakkoa saartotoimin, Suora tiedotti tänään. Alalla nykyinen työehtosopimus on palkansaajapuolelta SAK:laisten Postiliiton ja Palvelualan ammattiliiton sekä STTK:laisen Postin toimihenkilöliiton nimissä.

Työnantajapuolta edustaa työnantajaliitto Allianssi. Tämä työehtosopimus on todettu äskettäin yleissitovaksi työehtosopimukseksi myös uuden työsopimuslain perusteella. Tuota ennen arvokuljettajien ja rahanlaskijoiden työehdot oli määritelty vartiointialan sopimuksessa.

Näissä yrityksissä työskentelee yhteensä noin 1100 työtekijää. SAA edustaa noin 300:aa rahanhuollossa työskentelevää rahanlaskijaa ja arvokuljettajaa. Yhdistyksen jäsenet järjestivät jo keväällä ulosmarssin Vantaalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot