Mainos
Mainos

Suosikkidekkaristit esiintyvät Helsingin Kirjamessuilla

Suosittua ja odotettua dekkarilauantaita vietetään jälleen Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 27.10. Luvassa on ainakin keskustelua yhteiskunnassa ja ajassa liikkuvista teemoista, sillä dekkarit käsittelevät nykyään useimmiten aikamme elämää. Lisäksi päivän aikana tuodaan esiin rikoskirjallisuuden erilaisia suuntauksia.

Juhlavuottaan pääkaupunkina viettävä Helsinki on esillä paneelikeskustelussa, jossa kotikaupungilleen uskollinen Outi Pakkanen ja Helsinkiä eri aikoina kuvanneet Tapani Bagge ja Tero Somppi keskustelevat Helsingistä.

Dekkarilauantaina lavalla on 31 rikoskirjailijaa. Esimerkiksi Pirkko Arhippa, Leena Lehtolainen ja Christian Rönnbacka keskustelevat ihmisen päätymisestä rikolliseksi, jopa murhaajaksi.

Kiintoisia aiheita ovat myös rasismi rikoskirjoissa, poliisin toimintatapojen tunteminen, vanhenevat sankarit ja alamaailma.

Dekkarilauantain ohjelman päättää Reijo Mäen, Matti Rönkän ja Marianne Peltomaan keskustelu rikoskirjan viemisestä valkokankaalle.

Dekkarilauantain ohjelmaan osallistuvat esimerkiksi Pekka Hiltunen, Kari Häkämies, Seppo Jokinen, Saara Kesävuori, Marko Kilpi, Matti Laine, Tuomas Lius, Paulus Maasalo, Jukka Niskanen, Harri Nykänen, Kimmo Puustinen, Markku Ropponen, Timo Sandberg, Jarkko Sipilä, Taavi Soininvaara, Johanna Tuomolaita, Hannu Vuorio ja Mia Vänskä.

Lauantaina klo 16 julkistetaan Like kustannuksen ja Suomen dekkariseuran järjestämän Rikos kannattaa -kirjoituskilpailun voittaja. Kilpailun tarkoituksena on etsiä julkaisukelpoisia rikosromaanikäsikirjoituksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme