Mainos
Mainos

Suosittu Studia Litteraria -sarja alkaa taas

Miten kirjailijaksi tullaan? Mistä aineksista tämän päivän kirjailijat ammentavat?

Suomen Kirjailijaliitto ja Teatterikorkeakoulu toteuttavat yhteistyössä Studia Litteraria –luentosarjan Helsingissä 1.3. – 10.5.2012. Luennot ovat Turun EU:n kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 esitettyjen luentojen odotetut uusinnat.

Avoimuudellaan ja henkilökohtaisuudellaan harvinaisen luentosarjan avaavat kirjailijat Helena Anhava ja Harri Tapper. Tänä vuonna jo 87 vuotta täyttävää Helena Anhavaa ja 83 vuotta täyttävää Harri Tapperia ei olla juuri kuultu julkisuudessa viime vuosina. He kertovat ihastuttavasti ja koskettavasti omasta kirjailijuudestaan ja sen muotoutumisesta pitkän taiteilijauransa varrella.

Mukana luennoimassa ovat vuorollaan kirjailijat Claes Andersson, Helena Anhava, Agneta Enckell, Monika Fagerholm, Laila Hirvisaari, Simo Hämäläinen, Anna-Leena Härkönen, Markku Into, Marja-Leena Mikkola, Pertti Nieminen (lukijana Kai Nieminen), Sinikka Nopola, Aulikki Oksanen, Veronica Pimenoff, Hannu Raittila, Lars Sund, Harri Tapper, Arja Tiainen ja Ilpo Tiihonen.

Alkuaan akateemikko Ritva Haavikon perustamaa Studia Litteraria -sarjaa on järjestetty kymmenen vuoden välein vuodesta 1963 lähtien. Luentotilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Kirjailijat esiintyvät omalla äidinkielellään.

Luennot ovat torstaisin Teatterikorkeakoululla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme