Mainos
Mainos

Suosittu vauvahotelli laajentaa

Suomen ensimmäinen synnyttäjäperheille tarkoitettu hotelli laajentaa tänään Tampereella. Sairaala-alueella toimivassa hotellissa vanhemmat voivat harjoitella vauvanhoitoa  kätilön avustamana.

Gröndahlin perheelle valinta oli helppo, koska synnytys meni hyvin ja vauva voi mainiosti. Tämä on edellytys päästä vauvahotellin puolelle. 

– Tämä on loistava paikka. Saa omaa rauhaa, mutta tarvittaessa on apu lähellä, kehuu Marja Gröndahl hotellia.

Puoli vuotta toimineella vauvahotellilla tuetaan perheiden omaa vastuunottoa turvallisessa ympäristössä. Kätilö on käytettävissä ympäri vuorokauden. Perheillä on omat hotellihuoneet. Puolison yöpyminen on tärkeää.

– Kyllä äitiä helpottaa, kun isä on mukana heti alusta alkaen - ja kuulee ne yöitkut, nauraa äiti-Gröndahl.

Perhehuone on myös hyvä keino välttää mahdollisia tunteita yksinäisyydestä. Palaute on ollut niin hyvää, että vauvahotelli laajenee loppiaisen jälkeen seitsemästä huoneesta seitsemääntoista huoneeseen. Näin sairaalan puolelle vapautuu lisätilaa.

– Vauvahotellin myötä voimme tarjota perhehuoneita myös riskisynnyttäjille vuodeosastolla, kehuu Taysin naisten ja lasten toimialajohtaja Eija Tomas.

Hinta ei ole kynnys majoittua hotellissa. Yöpyminen on saman verran kuin osastonkin puolella eli reilut 30 euroa yöltä.  Sen sijaan kuntien kulut ovat vähentyneet.

– Hotelliyöpyminen maksaa 90 - 160 euroa ja sairaalassa pelkkä vuodeosastohoito maksaa 250 - 300 euroa, sanoo Tomas.

Taysin yhteydessä toimiva synnyttäjäperheille tarkoitettu hotelli on laatuaan Suomen ensimmäinen. Se avasi ovensa viime vuoden kesäkuussa.

Hotellimajoituksen on valinnut jo yli 500 perhettä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme