Mainos
Mainos

Super allekirjoitti kunta-alan sopimuksen ilman Tehyä

Allekirjoitustilaisuudessa TNJ:n ja Superin puheenjohtaja sanoi allekirjoittavansa sitoumuksen, ei vielä varsinaista sopimusta.

Perushoitajajärjestö Super on allekirjoittanut kunta-alan palkkasopimuksen. Kunta-alan sopimusten piirissä on nyt lähes 90 prosenttia työntekijöistä, sillä vain Tehy jättäytyi sopimuksen ulkopuolelle.

Super hyväksyi kuntatyönantajan tekemän sopimusesityksen torstaina. Toinen hoitajien liitto Tehy hylkäsi neuvottelutuloksen lauantaina. Se päätynee sopimuksen piiriin vasta lakon jälkeen.

Allekirjoitustilaisuudessa TNJ:n ja Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki (kesk.) sanoi allekirjoittavansa sitoumuksen, ei vielä varsinaista sopimusta.

Palomäki esitti TNJ:n kuusijäseniselle hallitukselle, että se valtuuttaa hänet allekirjoittamaan Superin osalta kuntasektorin sopimusratkaisun. Äänestyksessä äänet jakautuivat superilaisten ja tehyläisten välillä 3-3.

TNJ:n säännöt edellyttävät yksimielisyyttä päätettäessä virka- ja työehtosopimusten hyväksymisestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme