Mainos
Mainos

SuPer: Kotihoitajiin kohdistunut väkivalta yleistynyt 30 vuodessa

Lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on huolissaan kotihoidon työturvallisuudesta. Liiton puheenjohtajan Silja Paavolan mukaan hoitohenkilökuntaan kohdistuva väkivalta on yleistynyt 1980-luvulta alkaen. Kolmannes liiton kotihoidossa työskentelevistä ilmoitti tänä vuonna tehdyssä työhyvinvointiselvityksessä kokeneensa väkivaltaa tai sen uhkaa.

Yleensä tekijä on asiakas, mutta osa selvitykseen vastanneista oli joutunut omaisten kiukunpurkausten kohteeksi. Paavolan mukaan hoitajat joutuvat uhkailun lisäksi kokemaan työssään lyömistä, puremista ja potkimista.

Paavolan mukaan haasteellisia ovat dementoituneet, päihde- ja mielenterveyspuolen asiakkaat. Liitto esittää, että turvattomiin paikkoihin menisi aina kaksi hoitajaa.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot