Mainos
Mainos

Superfast Ferriesin palkkakiista voi johtaa taas painostustoimiin

Virolaisyhtiö Tallink ei ole maksanut Merimies-Unionin kanssa keväällä sovittuja palkankorotuksia Hangon ja Saksan Rostockin väliä liikennöivien Superfast Ferriesin työntekijöille.

Kiista palkankorotuksista voi johtaa uudelleen Suomen Merimies-Unionin painostustoimiin virolaisen laivayhtiön Tallinkin laivoilla. Merimies-Unionin mukaan yhtiö ei ole kesäkuun alussa tehdystä sopimuksesta huolimatta maksanut palkankorotuksia Hangon ja Saksan Rostockin välillä liikennöivien Superfast Ferriesin alusten työntekijöille.

Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting sanoo Turun Sanomissa, että liitto harkitsee ensi viikolla, ryhtyykö se saartoon tai haastaako se työnantajan oikeuteen.

Merimies-Unionin mielestä korotusten olisi pitänyt tulla voimaan jo kesäkuussa.

Varustamolla on palkankorostusten ajankohdasta erilainen näkemys. AS Tallink Grupp toteaa tiedotteessaan, että väitteet maksamattomista palkoista ovat perusteettomia. Tallinkin mukaan aikaa palkankorotuksista ja järjestelyjen tarkemmista yksityiskohdista sopimiseen on sovittu syyskuun 30. päivään asti. Sopimus toteutetaan takautuvasti kesäkuun alusta.

Tallink korostaa noudattaneensa kaikkia tekemiään sopimuksia.

Tallink osti Superfast Ferriesin maaliskuussa. Miehistö vaihdettiin suomalaisista virolaisiin ja palkat laskettiin neljännekseen. Merimies-Unioni saartoi yrityksen kolme alusta noin kolmeksi päiväksi, kunnes palkkojen korotuksesta sovittiin kesän alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme