Mainos
Mainos

SuPerin Palomäki: Hoitajapula voi aiheuttaa turvallisuusriskin

Erityisesti vanhustenhuollossa sijaisten palkkaamiskielto koettelee hoitajien jaksamista ja turvallisuutta.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki vaatii toimia riittävän hoitohenkilökunnan turvaamiseksi. Erityisesti vanhustenhuollossa sijaisten palkkaamiskielto koettelee hoitajien jaksamista ja turvallisuutta.

Palomäki toteaa, että omaisia ja asiakkaita on varoitettava turvallisuusriskeistä, jos henkilökuntaa ei pystytä tarjoamaan riittävästi.

Osa kunnista kärsii myös työvoimapulasta. Työvoimapula ja sijaisten palkkaamiskiellot aiheuttavat sen, että henkilökunta joutuu tekemään peräkkäisiä vuoroja, eikä vuorotteluvapaita voida pitää.

- Koska sijaisten saanti on jo nyt akuutti ongelma, kesälomien aikana tilanne räjähtää käsiin. Jaksamista koetellaan nyt äärirajoille. Tilanne ei saa jäädä pysyväksi, Palomäki vaatii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot