Mainos
Mainos

Superin Palomäki: Vuorenmaan ja Ihalaisen kritiikki vanhanaikaista

STTK:laisen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki (kesk.) pitää vanhanaikaisena ja asiattomana arvostelua, jota SAK:n suunnasta on kuultu lääkärilakon jälkimainingeissa. Hän epäilee kritiikin suuntautuvan koko kunta-alaa vastaan.

Palomäki viittaa SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen (sd.) ja Metalliliiton puheenjohtajan Erkki Vuorenmaan (sd.) tuoreisiin puheisiin, joissa nämä ovat varoittaneet kunta-alan liittoja epärealistisista ja vastuuttomista sopimustavoitteista.

-Metalliliiton puheenjohtajan harrastama yhteiskunnan jakaminen kaiken saavaan avoimeen sektoriin ja osaansa tuomittuun suljettuun sektoriin on antiikkinen ja aikansa elänyt, Palomäki katsoo tämänpäiväisessa
kannanotossaan.

Hänen mukaansa kuntasektorilla on jo pitkään ollut palkkapaineita, jotka on joskus purettava. Suurella osalla kunnista on varaa tehdä tämä korjausliike ja heikoimpien kuntien kohdalla valtio voi tulla apuun.

Palomäki torjuu myös syytökset, joiden mukaan kunta-alan palkankorotusvaatimukset estäisivät tulopolitiikan jatkamisen.

-Sitä paitsi tähän asti tuponeuvottelujen alla palkkamaltti on karkaillut lähinnä Paperiliiton ja Kemianliiton kaltaisten teollisuusliittojen piirissä. Myös Vuorenmaan pelkäämän syndikalismin sylttytehtaat löytyvät siltä suunnalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot