Mainos
Mainos

Superministeriö patistaa naisia miesvaltaisille aloille

Aloittava työ- ja elinkeinoministeriö on vähentämässä työvoimapolitiikan määrärahoja.

Ensi vuonna toimintansa aloittava työ- ja elinkeinoministeriö alkaa patistaa naisia töihin työvoimapulasta kärsiville miesvaltaisille aloille. Ministeriö yrittää helpottaa naisten työllistymistä rakennus-, metalli- ja kuljetusaloilla rukkaamalla työvoimapoliittista koulutusta ja tukityöllistämistä.

Käytännössä esimerkiksi valtion ja kuntien tukityöllistämistä vähennetään ja yritysten tukityöllistämistä lisätään. Kaikkinensa ministeriö on leikkaamassa työvoimapolitiikan budjettirahoitusta noin kymmenellä miljoonalla eurolla 680 miljoonaan.

Nykyistä enemmän rahaa ministeriö aikoo suunnata teknologia- ja innovaatiopolitiikkaan. Tekesille ehdotetaan lisärahaa 18 miljoonaa euroa sekä talousvaikeuksissa painiskelevalle Valtion teknilliselle tutkimuskeskukselle neljä miljoonaa.

Yritysten investointi- ja kehittämistukia tukia ministeriö on lisäämässä miltei 70 prosenttia yli 37 miljoonaan euroon. Osa potista menee yksinyrittäjien tukikokeiluun.

Työministeriöstä, kauppa- ja teollisuusministeriöstä sekä osasta sisäministeriötä muodostettavan uuden ministeriön ensi vuoden budjettiehdotus nousee 2,4 miljardiin euroon. Henkilökuntaa superministeriön listoilla on ensi vuonna reilut 10 600.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme