Mainos
Mainos

Superministeriön aikataululle kovaa kritiikkiä

Virkamiesten arvioiden mukaan uuden työ-ja elinkeinoministeriön perustamiselle on annettu mahdoton aikataulu. Myös uusi työministeri Tarja Cronberg pitää hanketta vaikeana.

Valtion virkamiehet arvostelevat työ- ja elinkeinoministeriön perustamiselle laadittua aikataulua liian kireäksi. Työministeriön laskujen mukaan uuteen superministeriöön sijoitetaan yli 700 virkaa.

Aikaa kauppa-ja teollisuusministeriön ja työministeriön yhdistymiselle työ-ja elinkeinoministeriöksi on runsaat puoli vuotta.Työministeriön virkakunnassa tieto uudistuksesta saatiin pääasiallisesti viime maanantain lehdestä.

Kuin puun takaa tullut ilmoitus ministeriöiden yht'äkkisestä yhdistämisestä aiheuttaa valtavia paineita.

- Tämä on ehkä nopein organisaatiomuutos mikä on vastaan tullut, arvioi erikoissuunnittelija Jukka Tulkki Työministeriöstä.

Virkamiehet arvostelevatkin toteutukselle annettua aikataulua, jonka pelätään muodostuvan ylitsepääsemättömän kireäksi. Virkamiesten mukaan hankkeeseen olisi pitänyt varata aikaa ja suunnitteluvoimaa.

Cronberg: Alku voi kangerrella

Erityisen työläs hanke tulee olemaan vielä erillään olevien ministeriöiden tietohallintojen yhdenmukaistaminen.

Myös palkkausta on tarkistettava, etenkin työministeriöläisten osalta. Myös viranhaltioiden toimenkuvia on tarkistettava, uudessa ministeriössä kun tulee työskentelemään yli seitsemänsataa henkilöä.

Työministeriön kansliapäällikkö kuvaakin työmäärää "järkyttäväksi".

Tuoreen työministerin Tarja Cronbergin (vihr.) mukaan elinkeinoministeriö tulee kyllä olemaan toiminnassa määräaikaan mennessä, mutta tuskin täydellä teholla.

- Organisaatiokulttuurithan on hyvin erilaisia tämän hetkisessä KTM:ssä ja Työministeriössä, lähtökohdat ovat erilaisia, kulttuurinen kohtaaminen organisaatioissa vie aina pitemmän aikaa, että siihen täytyy varautua, Cronberg arvioi.

Uudessa ministeriössä henkilöstö kootaan noin sadaksi yksiköksi eli tiimiksi. Uusia virkoja ei näillä näkymin kuitenkaan avaudu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot