Mainos
Mainos

Supersuositun Norppa-liven tähdet tunnistettu – mikä nimeksi kivellä köllöttelevälle urokselle?

Luonnonsuojelujärjestö WWF:n sivuillaan ylläpitämä Norppalive on kerännyt suuren suosion. Livelähetys kuvaa paikkaa, jossa norpat ovat köllineet vaihtaessaan karvaansa.

Nyt WWF on tunnistanut pienimuotoisiksi tähdiksi nousseet norppayksilöt. Toinen norpista on jo kolmena vuonna samalla paikalla tavattu Siiri, joka on ollut myös Itä-Suomen yliopiston lähetinseurannassa, jossa sen liikkeistä kerättiin tietoa tutkimuskäyttöön.

Toinen norpista on taas suurehko, väritykseltään erityisen vaalea urosyksilö, joka on tähän asti tunnettu koodinimellä Phs106.

– Uros on nähty samalla kivellä kolme vuotta sitten, mutta kahtena edellisenä vuotena se on vaihtanut karvansa lähistöllä sijaitsevassa saaressa, kertoo Itä-Suomen yliopiston norppatutkija Meeri Koivuniemi.

Nyt WWF aloittaa nimikilpailun, jossa etsitään videolla köllineelle urokselle nimeä. Yleisön ehdotuksia kerätään kaksi päivää keskiviikkoon 11. toukokuuta kello 12 asti WWF:n nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Tutkija Meeri Koivuniemi ja luontokuvaaja Juha Taskinen valitsevat yleisön ehdotuksista viisi suosikkiaan, joista yleisö äänestää parhaan. Norpan nimi paljastetaan maanantaina 16. toukokuuta.

Saimaannorppia arvioidaan olevan noin 320 yksilöä, joista on tunnistettu noin parisataa. Osalla norpista on nimi, osalla ei. Norpat tunnistetaan pääasiassa riistakameroilla kerätyistä valokuvista niiden yksilöllisten kylkikuvioiden perusteella.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme