Mainos
Mainos

Supo ei vahvista lehtiväitettä Turun äärijihadisteista

Supo ei vahvista lehtiväitettä, jonka mukaan Turussa olisi satoja äärijihadisteja.

Suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva muistuttaa Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew:n haastattelussa suojelupoliisin arviosta, että Suomessa on niin sanottuja terrorismiin liittyviä riskihenkilöitä kolmenumeroinen luku.

– Emme erottele henkilöitä paikkakunnittain. Lisäksi joukkoon kuuluu muitakin henkilöitä kuin jihadisteja. Siksi pitäisin Turun Sanomien lukemaa ylimitoitettuna, Portaankorva sanoo.

Turun Sanomien mukaan Turussa on jo useita satoja äärijihadisteja. He ovat syvästi uskonnollisia muslimeja, jotka vastustavat madkhaleita. Madkhalit ovat muslimeja, joiden jihadistit katsovat myyneen uskontonsa hallitsijoiden käyttöön.

Terrorismiin liittyvän riskiluokituksen saa henkilö, jolla on yhteyksiä terroristeihin tai heitä lähellä oleviin tasoihin.

Portaankorva korostaa ELC:n haastattelussa, että Suomeen kohdistuva terrorisminuhka on edelleen matala.

Turun Sanomien haastattelema uskontotieteilijä, dosentti Tuomas Martikainen Åbo Akademista kertoo Suomeen ja Turkuun muuttaneiden muslimien sisäisten ristiriitojen olevan osa luonnollista kehitystä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot