Mainos
Mainos

Supo ja Kela tiivistävät yhteistyötään: Sosiaalitukia ei haluta antaa terroristeille

Suojelupoliisi ja Kela pitävät jatkossa jatkossa entistä paremmin huolta, ettei ulkomaille vierastaistelijoiksi lähteneille henkilöille makseta sosiaaliturvaetuuksia.

Jo nykyään toistaiseksi ulkomaille lähteneet henkilöt eivät lähtökohtaisesti ole oikeutettuja etuuksiin. Tämä koskee yhtäläisesti vierastaistelijoita kuin muitakin suomalaisia. Nyt tarkoituksena on tiedonvaihdolla varmistaa, että ulkomaille tasitelemaan lähteneet ovat Kelan tiedossa.

– Nyt on varmistettu tämä viranomaisten välinen prosessi, jotta nämä tilanteet saadaan varmistettua, kertoo projektipäällikkö Henna Huhtamäki.

Käytännössä suojelupoliisi ilmoittaa Kelan kansainvälisten asioiden keskukselle, jos on syytä epäillä henkilön lähteneen maasta. Kela aloittaa ilmoituksen jälkeen selvityksen, jossa henkilön yhteystiedot, etuustiedot, asumistiedot ja oleskelupaikkatiedot tarkistetaan. Asiakkaalta pyydetään myös selvitys ulkomailla olosta, minkä jälkeen Kela päättää, lakkautetaanko etuudet ja peritäänkö niitä mahdollisesti takaisin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme