Mainos
Mainos

Supo mukana selvittämässä valtioneuvoston tietovuotoa

Suojelupoliisi on mukana Valtioneuvoston tietovuodon tutkinnassa. 

Valtioneuvoston kanslian turvallisuuspäällikkö Marko Lavikkalan mukaan yhteistyötä tehdään muun muassa supon kanssa.

Rikostutkintaa ei ole käynnistetty, vaan Lavikkalan mukaan asiaa selvitetään.

– Me emme epäile ketään. Tämä ei ole esitutkintaa, vaan asian selvittelyä. Pyrimme selvittämään, onko tässä teknisesti tapahtunut jotain, vai onko tässä jokin muu tapa, jolla tieto on lähtenyt ulos talosta.

Lavikkalan mukaan hakkerointi on epätodennäköinen vaihtoehto.

– Se on mahdollista, mutta se ei ole todennäköistä.

Valtioneuvoston viestintäjohtajan Markku Mantilan mukaan vääriin käsiin on mahdollisesti päätynyt sähköpostikeskusteluita, joissa ovat olleet mukana pääministeri, pääministerin avustajia, valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri ja muita korkeita virkamiehiä. 

Kyse on pääministeri Jyrki Kataisen kauden aikaisesta viestinnästä ja keskusteluissa on käsitelty muun muassa Venäjää koskevia EU-pakotteita.

Tapaus paljastui viime perjantaina, kun kävi ilmi, että sähköpostiviestejä oli tarjottu ainakin yhdelle medialle julkaistavaksi. Mantilan mukaan viesteistä voitiin todeta, että ne olivat aitoja. 

– Pyrimme nyt selvittämään mistä on oikein kysymys. Emme oikein vielä tiedä mitä on tapahtunut, tässä on monta vaihtoehtoa, Manttila toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme