Mainos
Mainos

Supo-päällikkö huippuvirkaan EU:ssa

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmisaa huippuviran EU:ssa. Hänet on nimitetty unionin uuteen ulkosuhdehallintoon kuuluvan tilannekeskuksen johtajaksi. Kausi on nelivuotinen.

Keskuksen tehtävänä on kansainvälisen turvallisuustilanteen seuranta sekä EU:ta koskevan terroriuhan arviointi. Se pitää tiivistä yhteyttä kansallisiin turvallisuusviranomaisiin.

Salmi on toiminut Supon johtajana vuodesta 2007.

Vastedes Salmi raportoi suoraan ulkosuhdehallinnon ylimmälle johdolle ja EU:n ulkoministerille Catherine Ashtonille.

EU:n ulkosuhdehallinto aloitti virallisesti toimintansa tämän kuun alussa. Siellä on töissä jo parikymmentä suomalaista.

EU:n tilannekeskus (Situation Centre) perustettiin vuonna 2002, ja sen tehtävänä on analysoida ja välittää tiedustelutietoa eri maiden päättäjille ja viranomaisille.

Nimitys on osa EU:n ulkosuhdehallinnon korkeimpien nimitysten pakettia. Keskeisiin tehtäviin on nimitetty tähän asti kahdeksan henkilöä.

(MTV3 - STT)

Katso Ilkka Salmen puhelinhaastattelu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot