Mainos
Mainos

Supo säilyttäisi puhelu- ja nettitietoja kaksi vuotta

Tähän asti tunnistetietoja on säilytetty yleensä muutamasta kuukaudesta reiluun vuoteen. Supo perustelee tallentamisajan pituutta sillä, että poliisi saattaa tarvita tietoja pitkänkin ajan kuluttua rikoksesta.

Suojelupoliisi haluaa velvoittaa teleyhtiöt tallentamaan tiedot asiakkaidensa puheluista ja internetin käytöstä kahdeksi vuodeksi mahdollisia rikostutkintoja varten.

Supo perustelee pitkää säilytysaikaa sillä, että poliisi voi kaivata tunnistetietoja vasta pitkän ajan kuluttua rikoksesta.

Teleyritykset ovat tähän asti säilyttäneet tunnistetietoja yleensä muutamasta kuukaudesta yli vuoteen. Liikenne- ja viestintäministeriö on luonnostellut lakiesityksen, jonka mukaan säilytysajaksi tulisi yksi vuosi.

Laissa ei nykyisin säädetä, kuinka kauan yritysten on pidettävät tietoja tallessa.

Helsingin Sanomat kertoo, että sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakes pelkää poliisin saavan haltuunsa tunnistetietojen mukana salaisia potilastietoja.

Euroopan unioni velvoittaa teleoperaattorit säilyttämään tunnistetietoja 6-24 kuukautta.

Teletunnistetiedoilla ei tarkoiteta viestin sisältöä, vaan puhelujen, internetyhteyksien sekä sähköposti- ja tekstiviestien tietoja lähettäjästä, vastaanottajasta ja ajasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme