Mainos
Mainos

Supo selvitti 15 suomalaisen Stasi-yhteyksiä

Suojelupoliisi on selvittänyt 14-15 suomalaisen mahdollisia yhteyksiä entisen Itä-Saksan turvallisuuspalvelun Stasin kanssa. Täysimittaisen poliisitutkinnan aloittamiseen löytyi aineksia vain yhdessä tapauksessa eli Alpo ja Jukka Rusin osalta.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta on tänään saanut selvityksen suojelupoliisin Stasi-tutkimuksista. Valiokunnalle kerrottiin, että ainakin tällä erää tutkimukset ovat päättyneet. Perusteellisemman tutkinnan aloittamista Rusien tapauksessa Supon edustajat perustelivat sillä, että epäilyksen alla oli niin suuri määrä asiakirjoja, ja että luovuttamisen epäiltiin jatkuneen useita vuosia. Lisäksi tapaukseen liittyen oli tullut paljon ennakkotietoa.

Valiokuntalähteiden mukaan keskustelussa ei täsmennetty sitä, millaisista tiedoista oli tarkemmin ottaen kysymys. Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala torjui valiokunnalle täysin väärinä tiedot, joita julkisuudessakin on esitetty eräistä ns. Tiitisen listalla olevista nimistä. Nevalan mukaan Espanjassa ilmestyvän suomalaislehden väitteet ovat "roskapuhetta", eikä lehden mainitsemia nimiä ole näkynyt millään listalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme