Mainos
Mainos

Supo: Suomi ei ole lintukoto

Terrorismin uhka maailmalla on pysynyt viime vuosina ennallaan, sanoo Suojelupoliisin apulaispäällikkö Petri Knape.

- Kansainvälisellä tasolla on todettava, että terrorismin uhka on pysynyt melko vakaana. Joitain pieniä alueellisia ja ehkä laadullisia ja muutoksia on ollut, mutta kokonaisuutena tilanne on pysynyt melko vakaana.

Knapen mukaan Suomikaan ei ole terrorismin uhalta täysin turvassa, vaikka suurta huolenaihetta ei ole. Suomenkaan ei silti pidä Knapen mukaan tuudittautua liialliseen turvallisuudentunteeseen.

- Viime vuosina on ollut selvästi havaittavissa ilmiöitä, joissa kansainvälinen terrorismi ja sen uhka hivuttautuvat kohti Pohjolaa. Emme voi sanoa että Suomi olisi lintukoto, jossa uhkaa ei lainkaan ole. Yhä voidaan kuitenkin sanoa, että kokonaistilanne on Suomen kannalta hyvä ja konkreettista terroriuhkaa ei tällä hetkellä ole.

Yhdysvalloissa muistetaan tänään seitsemän vuoden takaisia syyskuun 11. päivän terroristi-iskuja, joissa kuoli 3000 ihmistä.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme