Mainos
Mainos

Supo: Tämä ei ole hätävarjelun liioittelua

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että Supolla on selkeitä viitteitä siitä, että Suomessa on terrorismitoimijoita tai heitä lähellä olevia tekijöitä, joten terrorismin ennaltaehkäisy on meillä varsin ajankohtainen.

- Tämä ei ole hätävarjelun liioittelua.

Suomi on Salmen mukaan edelleen hyvin turvallinen, ja Supon tehtävänä on huolehtia, että Suomi on myös tulevaisuudessa turvallinen.

Supo aikoo lähettää etsiviään maailmalle torjumaan mahdollisia Suomeen yrittäviä terroristeja. Etsivähanke on globaali, eikä rajoitu vain Afrikkaan. Supo haluaa lähettää etsiviä ulkomaille terrorismin vastaisiin tehtäviin jo ensi vuoden aikana. Valmiudet etsivien lähettämiseen ovat jo olemassa.

- Paikkoja ei vielä ole lyöty lukkoon. Supo pyrkii selvittämään alueita globaalisti. Kyseessä on Afrikan lisäksi maailman kriisialueet, kuten Afganistan ja Pakistan. Vielä ei ole tietoa, sijoitetaanko näihin maihin ketään, mutta tarkoituksena on torjua sieltä tulevaa uhkaa.

Supon päällikön mukaan etsivähanke on ollut käynnissä jo pitkään.

- Aivan akuuttia tilannetta, kriisiä tai eskaloitumista ei ole tapahtunut.

Supon perustoiminta, vastavakoilu, säilyy ennallaan.

- Kyllä vastavakoilu säilyy edelleen meidän ydintehtävänä, niin kuin se on sitä ollut jo 60 vuotta. Mikäli kävisi niin, että tätä terrorismin torjuntaa meillä lisäresurssoitaisiin, niin terrorismin osuus meidän toimikentästä kasvaisi. Se saattaisi jopa nousta vastavakoilun tasolle ja ehkä jopa ohikin, Salmi sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme