Mainos
Mainos

Supo terrorismin torjuntaan Afrikkaan

Suojelupoliisi saattaa tehdä merkittävän muutoksen toiminnassaan.

Supo aikoo lähettää etsiviä Pohjois- ja Itä-Afrikkaan terrorisminvastaisiin tehtäviin. Työntekijöiden on tarkoitus torjua mahdollisia Suomeen yrittäviä terroristeja.

Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi kertoo MTV:n uutisille, että paikkoja ei ole vielä lyöty lukkoon.

- Pyrimme luomaan eteentyönnetyn puolustuksen, jonka turvin voidaan pitää ongelmat Suomen rajojen ulkopuolella. Uskon, että tämä on keskeinen, hyvä työkalu meille. Saamme omaa informaatiota omilta toimijoiltamme maailmalla.

Kohdemaista ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta ainakin Somalia on yksi tärkeä alue.

Supon yhdysmiehet tulevat sijoittumaan Suomen suurlähetystöihin, joita on muun muassa Marokossa, Algeriassa, Tunisiassa ja Egyptissä.

Lisäksi etsiviä saatetaan sijoittaa eurooppalaisiin kauttakulkumaihin.

Supon johtaja Salmi sanoo, että Supo on ollut luotettava yhteistyökumppani maailmalla.

- Viime vuosien aikana olemme rakentaneet yhteistyöverkkoa myös uusilla alueilla. Olemme päässeet asiassa kaiken kaikkiaan hyvin liikkeelle.Viranomaiset keskustelevat kaikkialla maailmassa samoista asioista, samalla kielellä.

Terrorismin torjuntaan suunnitellaan kaikkiaan kahdenkymmenen työntekijän palkkaamista.

Muutos on merkittävä, koska Supo on toiminut 60 vuotta vain Suomen rajojen sisäpuolella. Jos uuteen toimintaan myönnetään rahoitusta, kasvavat Supon henkilömäärä sekä budjetti noin 10 prosenttia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Katso Tomi Einosen juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme