Mainos
Mainos

Supo uhkaa lopettaa ulkomaalaisten turvallisuuslausunnot

Suojelupoliisi on tyytymätön hallinto-oikeuksien linjaan käsitellä ulkomaalaisten turvallisuuslausuntoja. Hallinto-oikeudet ovat hylänneet viime aikoina ainakin viisi Supon kielteistä kansallisuus- tai oleskelulupalausuntoa.

Suojelupoliisi uhkaa lopettaa Suomeen pyrkivien ulkomaalaisten turvallisuuslausunnot, kertoo Helsingin Sanomat verkkosivullaan. Uhkauksen taustalla Supon tyytymättömyys hallinto-oikeuksien päätösten linjaan. Supo on kirjelmöinyt asiasta korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeudet ovat kumonneet ainakin viisi Supon lausuntoihin perustuvaa kielteistä kansallisuus- tai oleskelulupapäätöstä, koska päätöksistä ei selvinnyt, millä perusteella hakijoita epäiltiin vaarallisiksi.

Supo perustelee tietojen salaamista sillä, että lausunnot perustuvat osaltaan ulkomaisten turvallisuuspalveluiden salaiseksi luokiteltuihin tietoihin. Se uhkaa lopettaa lausuntojen antamisen kokonaan, jos hallinto-oikeuksien ratkaisut saavat lainvoiman.

Ulkomaalaislausuntojen tarkoitus on auttaa Ulkomaalaisvirastoa estämään esimerkiksi terroristien ja vakoilijoiden pääsy Suomeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme