Mainos
Mainos

Supolle huomautus liian harvasta harkinnasta

Suojelupoliisi on saanut sisäministeriön tarkastajilta huomautuksen siitä, että vuosia kestävän teknisen katselun ja kuuntelun jatkosta päätetään liian harvoin, kertoo Helsingin Sanomat. Sisäministeriön poliisiosaston esikunta määrää, että Supon tekemä tekninen katselu ja kuuntelu pitää harkita uudelleen vähintään kuuden kuukauden välein.

Lehden mukaan Supolla on käytössä vuosia kestäneitä teknisiä tarkkailuja, joiden aloittamisesta on tehty asianmukaiset päätökset, mutta joiden jatkosta ei ole päätetty riittävän usein tai päätökset ovat jääneet kirjaamatta. Sisäministeriön mukaan päätökset pitää dokumentoida huolellisesti.

Päätös toimenpiteen jatkamisesta tai lopettamisesta pitää perustua tarvehankintaan. Teknisen tarkkailun kestolle ei ole sinänsä määrätty laissa mitään ylärajaa. Supon apulaispäällikkö Petri Knape sanoo Helsingin Sanomissa, että sisäministeriön huomautus on otettu huomioon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme