Mainos
Mainos

Supon riveihin vaaditaan vahvistusta

Sisäministeriössä pohditaan parhaillaan pikaisia keinoja suojelupoliisin voimavarojen lisäämiseksi terrorismin torjunnassa.

Suojelupoliisin päällikön, poliisineuvos Seppo Nevalan mukaan supo tarvitsisi vahvistuksekseen kymmenkunta uutta erityisasiantuntijaa.

-Lähes kaikissa muissa EU:n jäsenmaissa turvallisuuspoliisi on jo saanut lisää väkeä, Nevala huomauttaa Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa.

Myös sisäministeriön poliisijohtaja Kari Rantama pitää selvänä, että supolle on järjestettävä lisäresursseja. Tällä hetkellä yllättävien tilanteiden tuomat uudet tehtävät voidaan hänen mukaansa hoitaa vain vanhoja laiminlyömällä.

-Jos rahat joudutaan repimään hallinnon sisältä, ne ovat pois paikallispoliisilta, Rantama harmittelee.

Sisäministeri Ville Itälä ei kuitenkaan katso, että supon määrärahojen lisäämiseen olisi välitöntä tarvetta. Jos poikkeuksellinen tilanne jatkuu pitkään, täytyy ministerinkin mielestä miettiä, mitä asialle tehdään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme