Mainos
Mainos

Supon Rusi-tutkimukset käytännössä valmiit

Suojelupoliisin Stasi-tutkimukset ovat valmiit loppulausuntoja lukuun ottamatta.

Supo on tutkinut Alpo Rusin Stasi-kytkentöjä.

Suojelupoliisi on saanut käytännössä valmiiksi professori Alpo Rusiin liitetyn vakoilujutun tutkimukset. Supo ja valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoski päätyivät asiasta neuvoteltuaan siihen, että tarvetta lisätutkinnalle ei tähänastisten tietojen perusteella ole.

Supossa on alettu koota kasaan esitutkintapöytäkirjoja, jotka tavallisen käytännön mukaisesti lähetetään seuraavaksi jutun asianosaisille loppulausuntojen antamista varten. Loppulausunnot vienevät muutamia viikkoja. Lausuntojen jälkeen juttu etenee syyteharkintaan, ellei lausuntokierroksella tai muuten ilmene uusia syitä jatkaa esitutkintaa.

Supo on tutkinut entisen Itä-Saksan turvallisuuspoliisiin Stasiin kytkeytyvää epäilyä törkeästä vakoilusta. Supo on ollut vaitonainen tapauksesta, mutta eri lähteet ovat vahvistaneet Rusia kuulustellun epäiltynä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot