Mainos
Mainos

Supon teleurkintajutun käsittely jatkuu toista päivää

Helsingin käräjäoikeus kuulee tänään suojelupoliisin päälliköitä sekä todistajia. Oikeuskäsittelylle on varattu vielä ensi maanantai, jolloin kuullaan loppulausunnot.

Suojelupoliisin (Supo) teleurkintajutun käsittelyä jatketaan tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Tuomioistuin kuulee päivän istunnossa Supon päälliköitä ja todistajia. Virkarikossyytteisiin joutuvat vastaamaan Supon päällikkö Seppo Nevala, osastopäällikkö Petri Knape ja pohjoisen alueyksikön entinen päällikkö Martti Pitkänen.

Ensimmäisenä oikeudenkäyntipäivänä eilen oikeudessa kuultiin Soneran turvallisuusjohtajaa Juha E. Miettistä, jonka epäillään luovuttaneen laittomasti teletunnistetietoja Pitkäselle. Miettistä ja Pitkästä syytetään törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja Pitkästä lisäksi virkarikoksesta.

Nevalan ja Knapen epäillään tienneen tietojen vaihdosta mutta salanneen sen. Tästä heille napsahti virkarikossyyte.

Oikeuskäsittelylle on varattu vielä ensi maanantai, jolloin vuorossa ovat loppulausunnot. Päätös tulee myöhemmin, todennäköisesti viikon tai kahden päästä viimeisestä käsittelypäivästä. Oikeudenkäynti pidetään suljetuin ovin, joten sen sisältö on salainen. Tuomiolauselmat ovat kuitenkin julkisia.

Supon epäillään saaneen Sonerasta laittomasti teletunnistetietoja kolmesta matkapuhelinliittymästä vuonna 2000. Supo tutki tuolloin teollisuusvakoiluun liittyvää juttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot