Mainos
Mainos

Supon viestintäpäällikkö Talouselämälle: "Huolestuttavinta ovat Suomeen syntyneet radikaali-islamistiset verkostot"

Viime perjantaina sattuneessa terrori-iskussa kuoli neljä ihmistä Tukholman suositulla kävelykadulla. Terroristi käytti tappovälineenä kuorma-autoa.

Samankaltaisten iskujen uhka on kasvanut myös Suomessa, arvioi Suojelupoliisi Talouselämän haastattelussa.

–Huolestuttavinta ovat Suomeen viime vuosina syntyneet ja koko ajan vahvistuvat radikaali-islamistiset verkostot. Voidaan jopa puhua Suomeen syntyneestä ”jihadistisesta alamaailmasta”. Näillä verkostoilla on yhteyksiä kaikkiin keskeisiin terrorijärjestöihin, kuvaa Supon riskiarviota viestintäpäällikkö Jyri Rantala Talouselämän haastattelussa.

Terroristijärjestöt eivät ole erikseen nimennyt Suomea strategiseksi kohteeksi, mutta Suomen tunnettuus radikaali-islamistien piireissä on laajentunut.

–Kaiken kaikkiaan Suomea aiemmin suojanneet tekijät ovat murentuneet tai murenemassa, jatkaa Rantala lehden haastattelussa.

Kaikkiaan Supolla on 350 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä, joita he seuraavat. 80 henkilöä on matkustanut Suomesta Irakin-Syyrian konfliktialueelle ja useimmat heistä ovat osallistuneet taisteluihin. Parikymmentä on palannut ja lisäksi Suomeen on saapunut muita konfliktiin osallistuneita. 

–He ovat oman toimintansa tai yhteyksiensä luonteen takia Suojelupoliisin kiinnostuksen kohteena. Tähän joukkoon pääsee esimerkiksi radikaali-islamismia levittämällä , kertoo Rantala lehden haastattelussa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme