Mainos
Mainos

SuRa: Kuntien sähköyhtiörahoja pörssipelissä

Useat suomalaiskunnat ovat käyttäneet sähköyhtiöiden myynnistä saadut tulot sijoitustoimintaan. MTV3:n Sunnuntairaportin kyselyn perusteella kuntien myyntivoittoja ei ole juuri käytetty investointeihin, kuten rakentamiseen. Peräti kaksi kolmasosaa rahoista on sijoitettu, eikä aina onnistuneesti.

Sunnuntairaportin kyselyyn vastasi 70 kuntaa, jotka saivat sähköyhtiökaupoista yli 4 miljardia markkaa. Kaikkiaan puolet sijoitetuista varoista on laitettu osakkeisiin ja rahastoihin.

Kyselyn perusteella rökäletappioita ei ole tullut, mutta moni kunta on kuitenkin miljoonia markkoja tappiolla sijoituksissaan. Noin kymmenen kuntaa puolestaan käytti myyntitulot kokonaan velan maksuun.

Osakkeisiin eniten sijoittaneista kunnista Hämeenlinnan salkku on 14 miljoonaa markkaa tappiolla. Tuusulassa vastaavasti maksettiin kunta lähes velattomaksi myyntivoitoilla.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme