Mainos
Mainos

Susijengin fanilaumasta ei ääni lopu, vaikka osa lähtikin jo kotiin

Susijengiltä ei ole puuttunut Sloveniassa kannustusta. Alkulohkon otteluissa on ollut eri arvioiden mukaan pari tuhatta Suomen kannattajaa. Harva kuitenkaan uskoi, että Suomi pääsee jatkopeleihin.

– Suurella osalla oli valitettavasti paluulippu tälle päivälle. Mutta ainakin meidän porukasta aiottiin tulla torstain peliin takaisin, kertoo Lahdesta Sloveniaan kannustamaan tullut Janne Virtanen.

Virtanen itse ei aio Suomeen vielä palata ja on fanihuumasta vaikuttunut. Eilisen Venäjän kaatamisen jälkeen Koperin kaupungin terassit ja ravintolat pursusivat suomalaiskannattajia.

– Oli aivan älyttömästi porukkaa, hallin ulkopuolellakin oli loistava tunnelma. Laulettiin paikallisten kanssa ja venäläisfaneiltakin tuli yllättävän positiivista palautetta, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan Suomen koripallojoukkueen tunnuskappale, lahtelaisen Brädin esittämä Susijengi kuului eilen Koperin kaduilla.

– Omat räppiriimit eivät niin vain irtoa, mutta ”Oi Suomi on”, se lähtee kovaa, Virtanen lataa.

Eri arvioiden mukaan suomalaisfaneja olisi Sloveniassa tällä hetkellä muutama sata. Virtanen uskoo kuitenkin uuteen ryntäykseen.

– Vaikka osa lähtikin haukkaamaan välillä Suomessa happea, uskon, että tulee olemaan iso haaste organisoida kaikki Suomen fanit samaan katsomoon, Virtanen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme