Mainos
Mainos

Susilaumojen määrä lisääntyi

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan Suomessa on nyt noin 29-41 susilaumaa. Näistä viidestä kahdeksaan on yhteisiä laumoja Venäjän kanssa. Helmikuussa ennen lisääntymiskautta arvio oli 24 laumaa, joista rajalaumoja oli kahdeksan.  

Länsi-Suomen alueella on arvion mukaan syntynyt 10-14 susipentuetta. Laumat sijaitsevat Satakunnassa (1), Varsinais-Suomessa (2), Pohjois-Hämeessä (2), Keski-Suomessa (1), Pohjanmaalla (3-5) ja Oulun alueella (2-3).  

Itä-Suomen alueella on todennäköisesti syntynyt 18-24 pentuetta. Kannanhoitoalueen laumat ovat Pohjois-Savossa (3-4), Kainuussa (8-9), Pohjois-Karjalassa (6-10) ja Etelä-Savossa (1). Kainuun ja Pohjois-Karjalan laumoista 4-7 elää Suomen ja Venäjän rajan tuntumassa, ja ne ovat osan ajasta Venäjän puolella.  

Poronhoitoalueella on tehty havaintoja 1-3 laumasta, jotka liikkuvat alueen eteläisellä rajalla Kainuussa. Poronhoitoalueella on lisäksi yksin liikkuvia susia.  

Uusi arvio perustuu petoyhdyshenkilöiden kirjaamiin havaintotietoihin. Havaintoja kertyy sulan maan aikana vähäisesti, mikä hankaloittaa laumojen määrän arvioimista. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tarkempi, lumipeitteen aikana tehtäviin maastohavaintoihin perustuva arvio susikannan koosta annetaan alkuvuodesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme