Mainos
Mainos

Suullinen ilmaisu osaksi yo-koetta?

Suullisen kielitaidon asema korostuu opetussuunnitelmassa. Siksi sen ottaminen mukaan ylioppilastutkintoon aiotaan selvittää.

Suullisen kielen asema ylioppilastutkinnossa selvitetään ensi vuonna. Asiasta kertoi opetusministeri Tuula Haatainen. Taustalla on se, että suullisen kielitaidon asema on korostunut opetussuunnitelman perusteissa.

Toinen vaihtoehto olisi Haataisen mukaan kehittää nykyisiä suullisen kielitaidon kokeita ja liittää ne entistä selkeämmin osaksi lukion pakollista oppimäärää.

-Mikäli suullinen kielitaito tulisi osaksi ylioppilastutkintoa, se tarkoittaisi runsaan 30 000 kokelaan testaamista ja arvioimista ylioppilastutkinnon kriteerein monissa eri kielissä, Haatainen sanoo.

SLL myötämielinen selvitykselle

Suomen lukiolaisten liitto kannattaa suullista kielitaitoa mittaavien kokeiden sisällyttämistä ylioppilastutkintoon. Liiton mielestä suullinen ilmaisu on yhtä tärkeä osa kielitaitoa kuin jo testattavat osat eli kuullun ymmärtäminen, kielioppi ja kirjoitustaito.

Useissa Euroopan maissa lukiota vastaavien oppilaitosten päättötutkintoon kuuluu suullisen kielitaidon koe.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot