Mainos
Mainos

Suunnittelutoimistoja uhkaa lakko

Insinööri- ja suunnittelutoimistojen ylemmät toimihenkilöt uhkaavat aloittaa lakon 13. marraskuuta. Jos työtaistelu alkaa, se uhkaa laajentua 27. marraskuuta kaikkiin työnantajaliiton jäsenyrityksiin.

Insinööri- ja suunnittelutoimistojen ylemmät toimihenkilöt uhkaavat aloittaa lakon 13. marraskuuta. Ensi vaiheessaan lakko koskisi yli 100 yritystä.

Ylempiä toimihenkilöitä edustava Akavan YTN on jättänyt tänään lakkovaroituksen. Lakonuhan taustalla on erimielisyys tulevista palkankorotuksista.

Ennen lakkoa ylemmät toimihenkilöt aikovat "vauhdittaa neuvotteluja" ulosmarssilla perjantaina 9. marraskuuta. Se tapahtuisi samoissa yrityksissä, joita lakko uhkaa ensi vaiheessaan.

Jos työtaistelu alkaa, se uhkaa laajentua 27. marraskuuta kaikkiin Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liiton jäsenyrityksiin.

YTN:n mukaan myös Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit -järjestön ylempinä toimihenkilöinä työskentelevät jäsenet osallistuvat painostustoimiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme