Mainos
Mainos

Suunnittelutoimistojen lakko alkoi

Suunnittelualalla työskentelee noin 9000 ylempää toimihenkilöä.

Insinööri- ja suunnittelutoimistoissa on alkanut lakko. Ylempien toimihenkilöiden työtaistelu vaikuttaa aluksi alan suurimmissa yritysryhmissä.

Palkkaneuvottelut kariutuivat illalla, kun toimihenkilöt hylkäsivät sovintoehdotuksen.

Ylemmät toimihenkilöt uhkaavat laajentaa lakkoa kahden viikon kuluttua koskemaan koko alaa.

Työnantajapuolella uskotaan, että osa toimihenkilöistä tulee töihin, kun he ovat nähneet, minkälaisen palkkatarjouksen heidän järjestönsä hylkäsi.

Piirisovittelija Esa Lonkan sovintoehdotus tarjosi kolmen vuoden aikana 15,4 prosentin palkankorotukset. Toimihenkilöiden tavoitteena oli saada yli 15 prosenttia jo kahden vuoden aikana. Kolmannelle sopimusvuodelle tavoitteena oli teollisuuden yleisen linjan mukaiset korotukset ja niiden päälle 2,9 prosenttia.

Suunnittelualalla työskentelee noin 9000 ylempää toimihenkilöä.

Työnantaja: Lakko näkyy nopeimmin telakoilla

Työnantajajärjestön arvion mukaan aamulla alkaneeseen suunnittelualan lakoon osallistuu noin 3000 työntekijää. Se on noin puolet lakon piirissä olevista työntekijöistä.

Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liiton toimitusjohtaja Timo Myllys arvioi, että nopeimmin lakko vaikuttaa telakoilla. Niissä suunnittelutyö koskee yleensä jo meneillään olevia rakennushankkeita.

Lakko koskee noin sataa yritystä, mutta osa niistä kuuluu samaan yritysryhmään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot