Mainos
Mainos

Suur-Helsingin selvittämisestä ei äänestetä syksyllä

Äänestystä pääkaupunkiseudun kuntien yhdistymisen selvittämisestä ei järjestetä ensi syksyn kuntavaalien yhteydessä. Äänestyksen järjestämisestä ei päästy yksimielisyyteen helsinkiläisministerien ja seudun kaupunginvaltuustojen puheenjohtajien tapaamisessa vapunaattona.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.), asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ja oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) ehdottivat helmikuussa Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa, että Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhdistymisestä Suur-Helsingiksi tulisi järjestää neuvoa-antava kansanäänestys. Heti ehdotuksen julkitulon jälkeen se tyrmättiin Espoon johdossa, kun taas Helsingissä suhtautuminen oli myönteisempää.

Selvitystyössä olisi kartoitettu yhdistymisen hyödyt ja haitat. Kansanäänestyksen järjestäminen lokakuun vaalien yhteydessä olisi vaatinut myös lainmuutoksen, sillä nykyinen lainsäädäntö kieltää äänestyksen järjestämisen kunnallisvaalien yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot