Mainos
Mainos

Suuret keskukset kasvavat ja pienet taantuvat

Pienissä seutukunnissa on enemmän laskijoita kuin nousijoita. Poikkeuksena ovat pääkaupunkiseudun imussa olevat Porvoon ja Lohjan seudut.

Helsingin seudun etumatka muihin seutukuntiin kasvaa vuoteen 2040 mennessä. Tänään julkistetun tutkimuksen mukaan Tampereen seutu kasvaa tulevaisuudessa Turun seutua voimakkaammin, ja myös Oulun alue vahvistaa asemaansa niiden rinnalla.

Kasvua ennustetaan niin ikään Jyväskylän ja Lahden seuduille. Sen sijaan Porin, Kuopion ja Joensuun seutukunnilla on edessään lievä lasku.

Pienemmissä seutukunnissa laskijoita on enemmän kuin nousijoita. Poikkeuksena ovat pääkaupunkiseudun imusta hyötyvät Porvoon ja Lohjan seudut. Näiden lisäksi kasvavien joukkoon kirivät Hämeenlinnan, Salon ja Seinäjoen seutukunnat.

Yhteensä 77 seutukunnan kasvua mitattiin vähittäiskaupan liikevaihdolla ja palvelusektorin toimipaikkojen lukumäärällä. Tutkimuksen teki Vaasan yliopiston Levon-instituutti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot