Mainos
Mainos

Suuret puolueet vakinaistaisivat yo-kokeen rakennekokeilun

SDP:ssä, keskustassa ja kokoomuksessa ollaan valmiita vakinaistamaan ylioppilaskirjoitusten rakennekokeilu, ilmenee koulutustoimittajien vaalipaneelissa Helsingissä. Se merkitsisi järjestelmään siirtymistä, jossa ylioppilaskirjoitusten ainoa pakollinen aine on äidinkieli ja muut aineet saa valita vapaasti. Toisen kotimaisen kielen saisi silloin jättää niin halutessaan pois.

Rakennekokeilun vakinaistamista kannattivat paneelissa SDP:n varapuheenjohtaja Säde Tahvanainen, keskustan kansanedustaja ja entinen opetusministeri Tytti Isohookana-Asunmaa sekä kokoomuksen varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Minna Sirnö vastusti ajatusta yleissivistyksen ja monikulttuurisuuden säilyttämisen nimissä. Vihreiden kansanedustaja Irina Krohn sanoi vihreiden vastustaneen jo kokeilun aloittamista, sillä opetusministeri Maija Rask (sd.) toimi asiassa härskisti tuodessaan asian päätettäväksi vaikka se ei sisältynyt hallitusohjelmaan. Krohn arvioi, että rakennekokeilusta voi vielä koitua karhunpalvelus suomenkielisille nuorille, sillä heidän uramahdollisuutensa heikkenevät kun uusi kielilaki asettaa virkamiehille tiukemmat kielitaitovaatimukset.

RKP:n varapuheenjohtaja Christina Gestrin sekä kristillisdemokraattien tiedotuspäällikkö Stig Kankkonen vastustivat hekin rakennekokeilun tekemistä pysyväksi järjestelmäksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme