Mainos
Mainos

Suuret ryhmäkoot vaikeuttavat opettajien työtä

Suomalaisten koulujen opetusryhmät ovat liian suuria, toteaa koulutuksen arviointineuvosto antamassaan raportissa.

Opettajat kertovat opetukseen liittymättömien tehtävien ja kiireen lisääntyneen. He pitävät haastavana oppilaiden erilaisuutta, mutta neuvosto ei näe sitä ongelmallisena. Opetuksessa tulisi neuvoston mukaan lisätä oppilaskeskeistä pedagogista otetta.

Opettajien ammattitaidon neuvosto toteaa olevan hyvä. Opetuksen taso ei vaihtele merkittävästi alueellisesti, opetuskielen tai kouluasteen mukaan.

Raporttia varten haastateltiin 410 rehtoria ja 2310 opettajaa. Lisäksi apuna käytettiin muuta tutkimusmateriaalia. Arviointi käynnistyi marraskuussa 2006 opetusministeriön toimeksiannosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot