Mainos
Mainos

Suurharjoitus mittavan sähkökatkon varalta alkoi

Suomen suurin valtakunnallinen sähköhäiriöharjoitus on alkanut. Harjoituksessa varaudutaan kuvitteelliseen tilanteeseen, jossa sähköt katkeavat pakkaspäivänä koko maassa Oulusta etelään.

Vuorokauden mittaisen Touko 2011 -harjoituksen järjestävät sähköyhtiöt ja viranomaiset. Siihen osallistuu kaikkiaan vajaat 200 ihmistä ja noin 30 organisaatiota. Alueelliset energiayhtiöt ovat mukana harjoituksessa omilla toimipaikoillaan.

Harjoituksen mukainen tilanne on kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan mahdollinen, mutta epätodennäköinen. Suomessa sattui laaja valtakunnallinen sähköhäiriö viimeksi 35 vuotta sitten.

Viime kesän myrskyistä johtuvat katkokset olivat alueellisia, kertoo harjoitusta johtava Veli-Pekka Nurmi Onnettomuustutkintakeskuksesta.

- Suurhäiriön riski on kuitenkin aina olemassa, Nurmi sanoo.

Harjoituksessa laaja katkos alkaa, kun Keski-Suomessa sattuu lento-onnettomuus. Pakkolaskun tehnyt lentokone vaurioittaa kantaverkkoa useasta kohtaa ja katkoo tärkeitä sähköjohtoja.

Kantaverkko on sähkön siirron runkoverkko, johon voimalaitokset ja alueelliset jakeluverkot ovat liittyneet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot