Mainos
Mainos

Suuri karhujahti Kuusamossa: Mahdollisesti ammuttua petoa jahtasivat koirat ja helikopteri – "Epävarmaa, onko luoti osunut"

Metsästysseurue ampui tiistaiaamuna karhua Kuusamon Kuolirinteellä. Poliisilla ei kuitenkaan ole varmuutta siitä, onko karhu loukkaantunut.

– Tällä hetkellä on epävarmaa, onko luoti osunut karhuun vai ei, Juha Karjalainen Oulun poliisin johtokeskuksesta kertoo MTV Uutisille.

Ammunnan jälkeen karhu jatkoi matkaansa, eikä sitä ole tavoitettu etsinnöistä huolimatta. Metsästäjät ilmoittivat tapahtuneesta poliisille, koska kyseessä on suurpeto.

Ammunnan tapahtumapaikka on poliisin mukaan Purnuvaarasta tai Pulkkasesta Kostonjärven suuntaan. Ammunnan jälkeen karhu jatkoi matkaa Kuikkalammen ja Kangaslammen tuntumaan, johon karhun perään lähetetyt koirat menettivät jäljen.

Karhua etsittiin tänään poliisin, rajavartiolaitoksen ja suurriistavirka-avun (SRVA) yhteistyöllä. Aluetta haravoitiin poliisin mukaan koirien ja helikopterin avulla tuloksetta.

– Tilanne on tällä hetkellä niin sanotusti "vaiheessa", Karjalainen toteaa.

– Etsintöjä jatketaan tarkemmin huomenna aamun valjetessa.

Poliisi pyytää alueella liikkuvia kiinnittämään huomiota mahdollisesti oudosti tai arvaamattomasti käyttäytyvään karhuun. Havainnoista pyydetään tarvittaessa ilmoittamaan poliisille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme