Mainos
Mainos

"Suuri osa pitkäaikaistyöttömistä ei enää työvoimareserviä"

Kymmenet tuhannet pitkäaikaistyöttömät putoavat pian työvoimareservistä, toteaa Kansaeläkelaitoksen tutkimus.

Kelan tutkija Helka Hytti muistuttaa Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä, että suuri osa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevista pitkäaikaistyöttömistä ei voi olla työvoimareservinä lähivuosina, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle. Syynä on se, että monet pitkäaikaistyöttömät saavuttavat itsekin eläkeiän vuosikymmenen lopulla.

Vuosina 1945-1956 syntyneistä noin kolme prosenttia kuuluu vaikeimmin työllistettäviin ja heistä suuri osa syrjäytyi työelämästä jo edellisen, 90-luvun alun laman aikana.

Tutkimuksen mukaan vuoden 2000 marraskuussa työmarkkinatuen saajista peräti 102 000 oli ollut työttöminä tai työllistämistoimenpiteillä yhteensä yli kolme vuotta viimeisten neljän vuoden aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot