Mainos
Mainos

Suuri tulipalo Helsingin Tapanilassa – ihmisiä kehotetaan suojautumaan myrkylliseltä savulta: Ovet, ikkunat ja ilmastointi on syytä sulkea

Savua leviää Fallkullan, Tattariharjun ja Jakomäen suuntaan.

Teollisuushallissa syttynyt tulipalo levittää myrkyllistä savua Helsingin Tapanilassa. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä suojautumaan sisätiloihin Tapanilassa ja sen itäpuolella. Palomestarin mukaan sisätiloissa on lisäksi syytä sulkea ovet, ikkunat ja ilmastointi.

Lähijunat eivät pysähdy toistaiseksi Tapanilan asemalla, joka sijaitsee palavan rakennuksen lähellä.

VR:n mukaan palo saattaa aiheuttaa joitakin junavuorojen peruutuksia. Jotkut kaukojunat ovat aikataulusta myöhässä palon vuoksi.

Pääradan lähijunaliikenne oli iltapäivällä lyhyen aikaa kokonaan poikki palon vuoksi.

Poliisi eristi lähialueen

Kookas rakennus oli ilmiliekeissä ennen kello 15:tä. Sääennusteen mukaan Helsingissä tuulee iltaan asti lännestä, joten palon savu levinnee pääosin idän suuntaan. Pelastuslaitoksen vaaratiedotteen mukaan savua leviää Fallkullan, Tattariharjun ja Jakomäen suuntaan.

Joidenkin tietojen mukaan palon aiheuttamaa savunhajua oli iltapäivällä havaittavissa Vantaan Korsossa asti.

Tieto Viertolantie 6:ssa vanhassa tapettitehtaassa syttyneestä palosta saatiin hieman ennen kello 14:ää. Paikalle hälytettiin parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Poliisi on eristänyt palopaikan autoliikenteeltä ja jalankulkujoilta muutaman sadan metrin säteellä tehdasrakennuksesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme