Mainos
Mainos

Suuri valiokunta hyväksyi Suomen linjan Kreikan tukipaketista – ei tietoja julkisuuteen

Suuri valiokunta on hyväksynyt Suomen hallituksen toimintalinjan Kreikka-kokoukseen, kertoo valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Virolainen (kok.).

Kokous päättyi viiden aikoihin iltapäivällä. 

Suomen hallituksen Kreikka-linjaa ei ole kerrottu julkisuuteen. 

Myöskään valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ei kommentoinut Kreikka-päätöksiä. Stubbin valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen perustelee tätä sillä, että Suomen neuvotteluasema halutaan pitää niin hyvänä kuin mahdollista.

Stubb pahoitteli Twitterissä asiaa ja sanoi tarvitsevansa ensin eduskunnan suuren valiokunnan mandaatin neuvotteluihin.

Suuren valiokunnan kanssa samaan aikaan Brysselissä kokoustavat euromaiden valtiovarainministerit. Stubb kollegoineen keskustelee Kreikan jatkotuesta, joka herättää erimielisyyttä sekä Suomen hallituksen sisällä että euromaiden kesken.

Neuvottelutaktiikan hiomista

Hallituksen kantaa Kreikka-kokoukseen ei neuvottelutaktisista syistä anneta julkisuuteen, kerrotaan valtioneuvoston kanslian viestinnästä.

Kreikka on pyytänyt Euroopan kriisirahastosta uutta kolmivuotista tukipakettia. Euromaiden valtiovarainministerien on määrä päättää euroryhmän kokouksessaan, voidaanko uutta tukipakettia koskevat neuvottelut käynnistää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme