Mainos
Mainos

Suuria kirjastoapurahoja aiempaa nuoremmille

Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahalautakunta on myöntänyt 2 900 100 euroa kirjastoapurahoina ja -avustuksina yhteensä 891 kirjailijalle ja kääntäjälle.

Kaunokirjallisuuden kirjailija-apurahoista 7 000-14 500 euron apurahoja myönnettiin tänä vuonna 90, viime vuonna niitä oli 67l. Kun vuonna 2011 yli 7 000 euron apurahan saajien keski-ikä oli 52 vuotta, on se tänä vuonna 44 vuotta. Lautakunta katsookin onnistuneensa tavoitteessaan jakaa apurahat merkittävästi suurempina ja aiempaa nuoremmille tekijöille. Vuonna 2011 alle 50-vuotiaita apurahan saajia näissä suuremmissa apurahoissa oli 40 prosenttia, tänä vuonna jo 72 prosenttia.

Apurahat on tarkoitettu kirjailijoiden ja kääntäjien luovaan työskentelyyn. Hakemuksia oli tänä vuonna yhteensä 1 419 kappaletta, joista kaunokirjallisuuden alaan kuuluvia 1 071 kappaletta ja tietokirjallisuuden alaan kuuluvia 348 kappaletta.

Kirjastoapurahojen ja -avustusten määräraha on sidottu yleisten kirjastojen edellisen vuoden kirjahankintoihin ja on suuruudeltaan 10 prosenttia kokonaissummasta. Apurahat ja avustukset myönnetään hakemuksesta ja ne ovat harkinnanvaraisia eivätkä perustu esimerkiksi lainausmääriin. Apurahoista päätettäessä huomioidaan sekä kirjailijan aiempi tuotanto että nykyinen luova työvaihe.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme